Gezamenlijke actie Rabobank de Langstraat

De hele maand juni vraagt Rabobank De Langstraat haar medewerkers ongebruikte, lang houdbare producten in te zamelen om de drie voedselbanken in de Langstraat te ondersteunen.
Het doel van deze actie is voedselverspilling tegengaan door medewerkers vanuit het bedrijfsleven en organisaties te koppelen met de voedselbanken in de Langstraat. Medewerkers van de Rabobank benaderen bedrijven uit de Langstraat om mee te doen aan deze actie. Bedrijven kunnen zichzelf ook opgeven voor de “Voedselverspilling tegengaan Actie” door de bank te benaderen.

Banking for Food
Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland. De speerpunten daarbij zijn een vitale woon- en leefomgeving, ondernemerschap, zelfredzaamheid en food. Onze wereld staat aan de vooravond van een grote voedsel- en landbouwuitdaging. In de komende 30 jaar groeit de wereldbevolking met bijna 30 procent naar ruim 9 miljard mensen. Rabobank wil nu en in de toekomst ondernemers in de landbouw en voedselketen nog meer ondersteunen en faciliteren. Zij bieden de oplossing voor het wereldvoedselvraagstuk. Meer voedsel produceren met minder land en grondstoffen. Deels kan dat door minder voedsel te verspillen.

Samen aan de slag tegen voedselverspilling
Consumenten in Europa gooien elk jaar voor 30 miljard euro aan voedsel weg. In de productie en distributie van voedsel gaat ook nog eens voor 60 miljard euro verloren. In niet-westerse landen gaat veel voedsel verloren op het land en na de oogst. Aan de andere kant leeft ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens, ook in de Langstraat zijn er mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ en de twee uitdeelpunten in Kaatsheuvel en Drunen verstrekken wekelijks ruim 200 voedselpakketten aan gezinnen die hiervoor in aanmerking komen. Zo helpen zij 200 gezinnen met financiële problemen, die leven in armoede, door ze tijdelijk te voorzien van een gratis, wekelijks voedselpakket. Rabobank De Langstraat wil een handje helpen door kratten vol ongebruikte, lang houdbare levensmiddelen in te zamelen. Deze ‘Voedselverspilling tegengaan actie’ loopt de hele maand juni onder de eigen medewerkers van de bank. Het initiatief wordt later gevolgd door de gemeente Waalwijk en diverse organisaties uit de Langstraat. Een lokaal initiatief met een grote impact, want steeds meer bedrijven uit de Langstraat hebben zich inmiddels ingeschreven voor de ‘Voedselverspilling tegengaan actie’.
Waalwijk. En hier zijn wij als Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ ontzettend blij mee, dat zult u begrijpen.

Voedselbank Waalwijk: DANK U WEL!

Meer dan één miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De missie van Voedselbank Waalwijk is om mensen in Waalwijk, die dat nodig hebben, een steun in de rug te geven. Dat is alleen maar mogelijk doordat bedrijven en organisaties, maar ook uzelf, met ons meedenken en de helpende hand uitsteken.

De afgelopen maanden hebben de volgende activiteiten ervoor gezorgd dat wij al die cliënten van de Voedselbank kunnen helpen; wij willen u dat graag vertellen en een enorm DANK U WEL zeggen tegen iedereen die ons heeft geholpen en vooral vragen: “blijf dat doen” en hopelijk stimuleert en motiveert u iedereen om u heen om dit ook te doen!!

DANK U WEL:

Via de Diaconieën van 11 Protestantse Kerken krijgt de Voedselbank uit het ‘aardappelfonds’ voor een enorm bedrag per jaar verse producten waar we onze cliënten geweldig mee kunnen helpen! Deze Pasen ook nog een zalige traktatie!

Teresiaschool Waalwijk: heeft een hele mooie actie gehouden voor de ‘jarige kinderen van de Voedselbank’, die ook graag leuke cadeautjes krijgen op zo’n feestdag. We hebben een mooie cheque van € 200 in ontvangst mogen nemen.

Lions Waalwijk – E-Waste Project: Lions Waalwijk zamelt oude, gebruikte, afgedankte elektronica in voor hergebruik en zorgt voor een milieubewuste, verantwoorde afvoer. De opbrengst is voor lokale goede doelen.

Diva Bingo: iedere maand een goed doel en in februari betekende dat € 1000 voor de Voedselbank; geweldig!

Weight Watchers: cursisten die 10 weken vreselijk hun best doen zoveel mogelijk gewicht kwijt te raken en daarna het gewicht dat ze afgevallen zijn, omzetten in producten voor de Voedselbank. Wat een geweldig leuke actie!

Pro-Install: een up-to-date computersysteem voor de Voedselbank om het ‘bedrijf’ op een professionele wijze te kunnen runnen, dankzij de fantastische ondersteuning en begeleiding van Pro-Install.

A.H. Bloemenoord én A.H. De Els: en natuurlijk SAMEN MET U!! Wat een samenwerking en wát kunnen we veel mensen blij maken met Pasen met zo’n actie. Bij A.H. De Els hebben we 19 kratten met voedsel op mogen halen en bij A.H. Bloemenoord een opbrengst van € 645 met de bonnen, waar we de komende tijd producten die we nodig hebben voor af kunnen nemen

Creatoren Designs: posters, bonnen, briefpapier, visitekaartjes, wat dan ook… Voor alle creatieve uitingen en ondersteuning kunnen we aankloppen bij de Creatoren

Jefrem Schapendonk: is voor 5 jaar donateur geworden van Voedselbank Waalwijk; wát een initiatief en wát geweldig dat de Voedselbank voor zo’n lange tijd kan rekenen op een mooi bedrag per jaar.

Juliana v. Stolbergschool: 75 kinderen op excursie bij de Voedselbank, waarna een fantastische actie binnen de school met een geweldige opbrengst. Enorme motivatie voor en door kinderen om anderen te helpen.

Maasroute: in april weer wekelijks verse tomaten voor onze cliënten, wordt zó gewaardeerd!!

D.S.M. : Site manager Stephen Campbell van D.S.M. nam afscheid en wilde graag, in plaats van een cadeau, een schenking doen aan een goed doel dicht bij zijn hart, wat wij als Voedselbank uiteraard enorm op prijs stellen! Wij mochten maar liefst 25 kratten voedsel op komen halen. Wat een prachtig cadeau!!

Kwetters: ook dit jaar weer Paaseieren voor iedereen. Geweldig!

Maitre Paul: en voor alle gezinnen een lekkere taart met Pasen, echt feestelijk.

Kranten, social media etc. : wij hebben uw hulp nodig, dat betekent dat wij u moeten kunnen laten weten wat we doen. Dat kan alleen maar als onze berichten steeds maar weer geplaatst worden. Ook daar willen we een DANK U WEL voor zeggen!!

En graag willen we u nog attent maken op de volgende activiteiten:

24 en 25 april komen onze Vrijwilligers weer collecteren, heel fijn als u, samen met uw kinderen, onze Vrijwilligers een bijdrage meegeeft. Voedsel is altijd nodig en zeer welkom, maar in tijden dat er niet altijd verse groente voorradig is, kunnen wij voor onze cliënten fruit en groente verzorgen en zoals u weet krijgen wij als organisatie geen subsidie, hebben wij geen inkomsten, en moeten wij onze huur, gas, water, licht, transportmiddelen, etc. zelf bekostigen. Fantastisch als u ons daarmee helpt.

18 en 19 mei mogen we weer een bonnenactie doen bij Slagerij van Roessel. Zó mooi als we onze cliënten ook een mooie Pinksteren kunnen geven.

Verder blijven we altijd vragen:

Kijkt u eens in uw kast of kelder. Nog iets op te ruimen?

U kunt altijd op vrijdag, tussen 09.00-12.00 uur bij de Voedselbank terecht met producten die wij graag aan onze cliënten doorgeven.

   

Paas samenwerking Albert Heijn en Voedselbanken Nederland

Een prachtige actie en samenwerking tussen Albert Heijn en Voedselbanken Nederland! 23 en 24 Maart staan de vrijwilligers van Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars weer bij de beide Albert Heijn winkels in Waalwijk voor u klaar.

Helpt u hen alstublieft ervoor te zorgen dat het voor zoveel mogelijk mensen in Waalwijk e.o. een écht vrolijke Pasen wordt!

Voedselbank Waalwijk: DANK U WEL!

Meer dan één miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De missie van Voedselbank Waalwijk is om mensen in Waalwijk, die dat nodig hebben, een steun in de rug te geven. Dat is alleen maar mogelijk doordat bedrijven en organisaties, maar ook uzelf, met ons meedenken en de helpende hand uitsteken.

De afgelopen maanden hebben de volgende activiteiten ervoor gezorgd dat wij al die cliënten van de Voedselbank kunnen helpen; wij willen u dat graag vertellen en een enorm DANK U WEL zeggen tegen iedereen die ons heeft geholpen en vooral vragen: “blijf dat doen” en hopelijk stimuleert en motiveert u iedereen om u heen om dit ook te doen!!

DANK U WEL:

 • Vermilion Energy Waalwijk: Vermillion heeft de Voedselbank dit jaar met een fantastisch bedrag ondersteund waarmee wij als Voedselbank uiteraard ontzettend veel mensen hebben kunnen helpen.

 

 • Platform Samen Zelf Doen: Frans v.d. Gouw maakte mogelijk dat deinderen van de Voedselbank met hun familie een dagje naar de Efteling kunnen, wat een verrassing!

 • (Mini) 80 van de Langstraat: De organisatie van de (Mini) 80 van de Langstraat had het fantastische idee familie, buren, vrienden etc. te vragen hun ‘Mini’s’ te sponsoren met als doel de Voedselbank, echt geweldig!!

 

 • Cafetaria De Zwijs Waalwijk: Sponsorde zelfs 100 ijsjes voor de kinderen van Voedselbank Waalwijk

 

 • THT PLUS Team: Onze Vrijwilligers deden in opdracht van Stephan van Engelen een check up in zijn schappen naar producten dieaan de THT-datum waren en mochten deze producten meenemen naar de Voedselbank en uitreiken aan onze cliënten, wat een uitdaging!

 

 • Dulvertse Dorps Kwis: Een fantastisch evenement met als goede doel “De Voedselbank” – wát een organisatie en wát een opbrengst voor de Voedselbank!!

 

 • Lions Waalwijk: Lions Waalwijk heeft een zeer functionele Verzamelcontainer gesponsord waar u alle apparatuur die u niet meer gebruikt kunt inleveren!
 • A.H. Bloemenoord – Jansen: Een succesvolle actie door een prima samenwerking met Maarten Jansen en al zijn medewerkers, maar natuurlijk vooral omdat u, als winkelend publiek, zo gul mee werkt om deze actie te doen slagen.

 

 • Rabo Club Kas Campagne: Doordat zó veel leden van Rabobank de Langstraat op de Voedselbank hebben gestemd, ontvingen wij een fantastische cheque. Geweldig!!

 

 • Koningsschool Juliana van Stolberg, Emté Waalwijk en Sprang Capelle, PLUS, Protestante Gemeente Waalwijk:
  Zij hebben gezamenlijk door de Kind en Kerk Viering spaarmunten, emoji’s etc gespaard voor de kinderen van de Voedselbank Waalwijk.

 

 • Speelgoedbank: Een speelgoedbeurs voor de kinderen van de Voedselbank en de Strohalm – 48 gezinnen hebben per kind 3 speeltjes, 3 boeken en een knuffel mee naar huis kunnen nemen. Een prachtige samenwerking waar we veel kinderen blij mee kunnen maken.

Bron: Waalwijk Nieuws.nl