Voedselbank Waalwijk: DANK U WEL!

Meer dan één miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De missie van Voedselbank Waalwijk is om mensen in Waalwijk, die dat nodig hebben, een steun in de rug te geven. Dat is alleen maar mogelijk doordat bedrijven en organisaties, maar ook uzelf, met ons meedenken en de helpende hand uitsteken.

De afgelopen maanden hebben de volgende activiteiten ervoor gezorgd dat wij al die cliënten van de Voedselbank kunnen helpen; wij willen u dat graag vertellen en een enorm DANK U WEL zeggen tegen iedereen die ons heeft geholpen en vooral vragen: “blijf dat doen” en hopelijk stimuleert en motiveert u iedereen om u heen om dit ook te doen!!

DANK U WEL:

Via de Diaconieën van 11 Protestantse Kerken krijgt de Voedselbank uit het ‘aardappelfonds’ voor een enorm bedrag per jaar verse producten waar we onze cliënten geweldig mee kunnen helpen! Deze Pasen ook nog een zalige traktatie!

Teresiaschool Waalwijk: heeft een hele mooie actie gehouden voor de ‘jarige kinderen van de Voedselbank’, die ook graag leuke cadeautjes krijgen op zo’n feestdag. We hebben een mooie cheque van € 200 in ontvangst mogen nemen.

Lions Waalwijk – E-Waste Project: Lions Waalwijk zamelt oude, gebruikte, afgedankte elektronica in voor hergebruik en zorgt voor een milieubewuste, verantwoorde afvoer. De opbrengst is voor lokale goede doelen.

Diva Bingo: iedere maand een goed doel en in februari betekende dat € 1000 voor de Voedselbank; geweldig!

Weight Watchers: cursisten die 10 weken vreselijk hun best doen zoveel mogelijk gewicht kwijt te raken en daarna het gewicht dat ze afgevallen zijn, omzetten in producten voor de Voedselbank. Wat een geweldig leuke actie!

Pro-Install: een up-to-date computersysteem voor de Voedselbank om het ‘bedrijf’ op een professionele wijze te kunnen runnen, dankzij de fantastische ondersteuning en begeleiding van Pro-Install.

A.H. Bloemenoord én A.H. De Els: en natuurlijk SAMEN MET U!! Wat een samenwerking en wát kunnen we veel mensen blij maken met Pasen met zo’n actie. Bij A.H. De Els hebben we 19 kratten met voedsel op mogen halen en bij A.H. Bloemenoord een opbrengst van € 645 met de bonnen, waar we de komende tijd producten die we nodig hebben voor af kunnen nemen

Creatoren Designs: posters, bonnen, briefpapier, visitekaartjes, wat dan ook… Voor alle creatieve uitingen en ondersteuning kunnen we aankloppen bij de Creatoren

Jefrem Schapendonk: is voor 5 jaar donateur geworden van Voedselbank Waalwijk; wát een initiatief en wát geweldig dat de Voedselbank voor zo’n lange tijd kan rekenen op een mooi bedrag per jaar.

Juliana v. Stolbergschool: 75 kinderen op excursie bij de Voedselbank, waarna een fantastische actie binnen de school met een geweldige opbrengst. Enorme motivatie voor en door kinderen om anderen te helpen.

Maasroute: in april weer wekelijks verse tomaten voor onze cliënten, wordt zó gewaardeerd!!

D.S.M. : Site manager Stephen Campbell van D.S.M. nam afscheid en wilde graag, in plaats van een cadeau, een schenking doen aan een goed doel dicht bij zijn hart, wat wij als Voedselbank uiteraard enorm op prijs stellen! Wij mochten maar liefst 25 kratten voedsel op komen halen. Wat een prachtig cadeau!!

Kwetters: ook dit jaar weer Paaseieren voor iedereen. Geweldig!

Maitre Paul: en voor alle gezinnen een lekkere taart met Pasen, echt feestelijk.

Kranten, social media etc. : wij hebben uw hulp nodig, dat betekent dat wij u moeten kunnen laten weten wat we doen. Dat kan alleen maar als onze berichten steeds maar weer geplaatst worden. Ook daar willen we een DANK U WEL voor zeggen!!

En graag willen we u nog attent maken op de volgende activiteiten:

24 en 25 april komen onze Vrijwilligers weer collecteren, heel fijn als u, samen met uw kinderen, onze Vrijwilligers een bijdrage meegeeft. Voedsel is altijd nodig en zeer welkom, maar in tijden dat er niet altijd verse groente voorradig is, kunnen wij voor onze cliënten fruit en groente verzorgen en zoals u weet krijgen wij als organisatie geen subsidie, hebben wij geen inkomsten, en moeten wij onze huur, gas, water, licht, transportmiddelen, etc. zelf bekostigen. Fantastisch als u ons daarmee helpt.

18 en 19 mei mogen we weer een bonnenactie doen bij Slagerij van Roessel. Zó mooi als we onze cliënten ook een mooie Pinksteren kunnen geven.

Verder blijven we altijd vragen:

Kijkt u eens in uw kast of kelder. Nog iets op te ruimen?

U kunt altijd op vrijdag, tussen 09.00-12.00 uur bij de Voedselbank terecht met producten die wij graag aan onze cliënten doorgeven.

   

Paas samenwerking Albert Heijn en Voedselbanken Nederland

Een prachtige actie en samenwerking tussen Albert Heijn en Voedselbanken Nederland! 23 en 24 Maart staan de vrijwilligers van Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars weer bij de beide Albert Heijn winkels in Waalwijk voor u klaar.

Helpt u hen alstublieft ervoor te zorgen dat het voor zoveel mogelijk mensen in Waalwijk e.o. een écht vrolijke Pasen wordt!

Voedselbank Waalwijk: DANK U WEL!

Meer dan één miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De missie van Voedselbank Waalwijk is om mensen in Waalwijk, die dat nodig hebben, een steun in de rug te geven. Dat is alleen maar mogelijk doordat bedrijven en organisaties, maar ook uzelf, met ons meedenken en de helpende hand uitsteken.

De afgelopen maanden hebben de volgende activiteiten ervoor gezorgd dat wij al die cliënten van de Voedselbank kunnen helpen; wij willen u dat graag vertellen en een enorm DANK U WEL zeggen tegen iedereen die ons heeft geholpen en vooral vragen: “blijf dat doen” en hopelijk stimuleert en motiveert u iedereen om u heen om dit ook te doen!!

DANK U WEL:

 • Vermilion Energy Waalwijk: Vermillion heeft de Voedselbank dit jaar met een fantastisch bedrag ondersteund waarmee wij als Voedselbank uiteraard ontzettend veel mensen hebben kunnen helpen.

 

 • Platform Samen Zelf Doen: Frans v.d. Gouw maakte mogelijk dat deinderen van de Voedselbank met hun familie een dagje naar de Efteling kunnen, wat een verrassing!

 • (Mini) 80 van de Langstraat: De organisatie van de (Mini) 80 van de Langstraat had het fantastische idee familie, buren, vrienden etc. te vragen hun ‘Mini’s’ te sponsoren met als doel de Voedselbank, echt geweldig!!

 

 • Cafetaria De Zwijs Waalwijk: Sponsorde zelfs 100 ijsjes voor de kinderen van Voedselbank Waalwijk

 

 • THT PLUS Team: Onze Vrijwilligers deden in opdracht van Stephan van Engelen een check up in zijn schappen naar producten dieaan de THT-datum waren en mochten deze producten meenemen naar de Voedselbank en uitreiken aan onze cliënten, wat een uitdaging!

 

 • Dulvertse Dorps Kwis: Een fantastisch evenement met als goede doel “De Voedselbank” – wát een organisatie en wát een opbrengst voor de Voedselbank!!

 

 • Lions Waalwijk: Lions Waalwijk heeft een zeer functionele Verzamelcontainer gesponsord waar u alle apparatuur die u niet meer gebruikt kunt inleveren!
 • A.H. Bloemenoord – Jansen: Een succesvolle actie door een prima samenwerking met Maarten Jansen en al zijn medewerkers, maar natuurlijk vooral omdat u, als winkelend publiek, zo gul mee werkt om deze actie te doen slagen.

 

 • Rabo Club Kas Campagne: Doordat zó veel leden van Rabobank de Langstraat op de Voedselbank hebben gestemd, ontvingen wij een fantastische cheque. Geweldig!!

 

 • Koningsschool Juliana van Stolberg, Emté Waalwijk en Sprang Capelle, PLUS, Protestante Gemeente Waalwijk:
  Zij hebben gezamenlijk door de Kind en Kerk Viering spaarmunten, emoji’s etc gespaard voor de kinderen van de Voedselbank Waalwijk.

 

 • Speelgoedbank: Een speelgoedbeurs voor de kinderen van de Voedselbank en de Strohalm – 48 gezinnen hebben per kind 3 speeltjes, 3 boeken en een knuffel mee naar huis kunnen nemen. Een prachtige samenwerking waar we veel kinderen blij mee kunnen maken.

Bron: Waalwijk Nieuws.nl

Huis-aan-huis inzamelactie in Waalwijk, de Amstel

Woensdag 21 juni en donderdag 22 juni 2017 zijn onze enthousiaste vrijwilligers van de Voedselbank weer op pad gegaan om producten op te halen voor de huis-aan-huis actie, ditmaal in een deel van Sprang-Capelle.

Vooraf hebben deze huishoudens een flyer ontvangen waarin de Voedselbank vraagt om levensmiddelen en verzorgingsproducten die de bewoners zelf niet gebruiken, houdbare producten, producten die bijna aan de houdbaarheidsdatum zijn of andere houdbare etenswaren/verzorgingsproducten die bewoners graag aan de Voedselbank schenken.

Een enorm succes want we hebben maar liefst 44 kratten met houdbare producten opgehaald, hartelijk dank aan alle gulle gevers!

Vermilion Energy Netherlands schenkt Voedselbank Waalwijk een mooi bedrag

Op donderdag 18 februari 2016 werd Voedselbank Waalwijk “De Rijglaars” blij verrast met een bezoek van de heer Tielens van Vermilion Energy Netherlands. Eind vorig jaar mocht de voedselbank maar liefst 3500 levensmiddelen in ontvangst nemen dankzij de speciale actie “Food Drive” van dit bedrijf. Dit keer mochten wij het gigantische bedrag van € 1.677,50 in ontvangst nemen, hetgeen een gedeelte van het resultaat is van de opbrengst van de loterij van de relatiegeschenken die Vermilion Energy Netherlands traditiegetrouw rondom de kerst jaarlijks inzamelt. Wij zijn dit bedrijf enorm dankbaar en zullen dit bedrag goed besteden!